20.04.2017

Liviu Dragnea, despre impozitul global pe gospodărie: Nimeni nu va plăti mai mult

Președintele PSD Liviu Dragnea, a declarat, joi, 20 aprilie 2017, în urma introducerii impozitului global pe gospodărie, românii nu vor plăti mai mult.

"Nimeni nu va plăti mai mult. Se înlocuiesc cele două cote de impozitare — 16% impozit pe salarii și pe alte activități și cea de 5% pe dividende — se înlocuiesc cu 0% și 10%, adică toată lumea va plăti mai puțin. Gospodăria înseamnă o sigură persoană adultă, un om care trăiește singur în gospodărie, sau un grup de persoane care locuiesc sau nu împreună, poate să fie o familie care are copilul student, locuiește la București, de exemplu, dar se gospodăresc împreună, adică și copilul participă la acest lucru. Deci un singur adult cu venituri proprii, soț și soție sau doi parteneri, soț și soție și copii aflați în întreținere, frați cu soțiile, copiii și părinții, soț, soție, copiii și bunici, sunt prinse aproape toate exemplele. Gospodăria va fi definită în lege. Noi acum avem două categorii de venituri: impozabile și neimpozabile. Veniturile neimpozabile sunt cele din agricultura de subzistență care și acum sunt scutite de impozite, acestea rămân așa", a spus Liviu Dragnea la Antena 3.