03.10.2018

Liviu Dragnea despre dezbtaerile de la Strasbourg: O felicit pe Viorica Dăncilă; Se simte o dublă măsură

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a felicitat-o "cu toată forţa" pe premierul Viorica Dăncilă pentru prestaţia avută la dezbaterile de la Strasbourg şi a adăugat că drepturile cetăţenilor europeni trebuie respectate în toate ţările membre, inclusiv în România, "pentru care se simte o dublă măsură".

"Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim ministru Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi a apărat şi imaginea României în Parlamentul European. Am urmărit şi dezbaterea din Comisia LIBE şi am urmărit şi intervenţiile de astăzi (...) Cred că ceea ce e important să se întâmple, şi noi am solicitat mereu, este să se construiască un dialog. Dar nu să fie un dialog doar într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări. Nu cred că mai trebuie să fie date sentinţe pentru că există o campanie mai bună de manipulare sau o campanie mai agresivă dintr-o anumită parte. Şi doamna prim-ministru şi noi am spus în permanenţă că vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia - tot timpul s-a ţinut cont. Dar în acelaşi timp nu trebuie să uităm că şi deciziile CCR din România sunt obligatorii", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.