04.01.2017

Liviu Dragnea: Am învățat că mai important decât obținerea victoriei este modul în care vei gestiona victoria

PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că pentru orice lider politic este important să obțină victoria în alegeri, dar a adăugat că a învățat că mai important decât aceasta este modul cum este gestionată, de aceea în Parlament miercuri se votează învestirea unui nou Guvern și nu suspendarea președintelui.

"Pentru orice lider politic e foarte important să obțină victoria în alegeri, dar am învățat însă, în aceste zile, că mai important decât obținerea victoriei în sine este modul în care vei gestiona această victorie și din acest motiv astăzi votăm în Parlament învestirea unui nou Guvern și nu suspendarea unui președinte", a spus Dragnea, în plenul reunit al Parlamentului la ședința de învestire a Guvernului Grindeanu.

Acesta a adăugat că, prin vocea sa, alianța PSD-ALDE transmite "hotărârea de neclintit" că aplicarea programului de guvernare se va face în totalitate și nu 20%, 50% sau 65%.

"Acest Guvern nu este un Guvern de vedete, nu este un Guvern de vorbitori la televizor, nu este un Guvern cu legături în alte structuri sau instituții, este un Guvern format din oameni tineri și din oameni cu experiență, un Guvern care conține și energie și competență, un Guvern care își asumă și înțelege scopul unic al acestei guvernări — creșterea României. Atunci când am decis împreună care vor fi viitorii miniștri și s-a construit structura Guvernului am ținut seamă și de acele suferințe ale societății care au fost ignorate mulți ani. De aceea, avem un minister nou pentru ape și păduri, care să administreze corect fondul forestier național, să oprească tăierile ilegale, să exploateze rațional resursele de apă ale țării. De aceea, am creat un minister pentru IMM-uri, comerț și antreprenoriat, care să ofere oamenilor de afaceri mari, mijlocii sau mici și oricărui român întreprinzător șansa de a sta de vorbă cu statul pe un ton civilizat, de a găsi ascultare și sprijin să-și pună ideile în practică și să contribuie la creșterea economiei. Vrem să creăm condițiile necesare pentru ca românii plecați în afară să revină acasă, de aceea aveam acum un minister pentru românii de pretutindeni care să țină o legătură strânsă și eficientă cu acești oameni și să pună Executivul în contact real cu nevoile lor", a menționat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a mai precizat că PSD va vota și va susține Guvernul, dar va urmări cu cea mai mare exigență actul de guvernare, pentru că acesta poartă răspunderea politică în fața cetățenilor.

"Vă asigur că actul de guvernare nu se va face la partid, deciziile și hotărârile de Guvern se vor semna în Palatul Victoria, Guvernul este puterea executivă și este datoria prim-ministrului și a echipei sale de a lua decizii pentru conducerea acestei țări. PSD și ALDE au răspunderea, legitimitatea și datoria față de români de a se asigura că acest Guvern transpune în realitate toate măsurile pe care noi le-am prezentat în campanie și pentru care am primit încrederea românilor. Așadar, prim-ministrul și miniștrii acestui Guvern vor avea toată libertatea de acțiune și de a lua decizii atât timp cât vor urma misiunea de a îndeplini ce este scris în acest program. Coaliția de guvernare PSD-ALDE va urmări cu atenție fiecare punct din acest program să fie pus în practică. Vă asigur, domnule prim-ministru Sorin Grindeanu, că PSD va fi primul partid care va interveni dacă vă veți abate de la programul de guvernare", a conchis Liviu Dragnea.

AGERPRES

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE