10.03.2019

FOTO/VIDEO Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat la Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Județene Călăraşi

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat, duminică, 10 martie 2019, împreună cu secretarul general Codrin Ştefănescu, trezorierul Mircea Drăghici, președintele Consiliului Național, Mihai Fifor, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, eurodeputatul Claudia Ţapardel, la Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Călăraşi. În cadrul Conferinţei Extraordinare de alegeri, Iulian Iacomi a fost ales noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi. La finalul Conferinţei, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD trebuie să trimită în Parlamentul European oameni "curajoşi" şi nu parlamentari care să înjure de acolo România, pentru că "aşa le spune Iohannis şi stăpânii săi".

"Să ne gândim ce votăm, ce vrem noi de la parlamentarii noştri. Vrem să fie momâi, nu, vrem să fie oameni curajoşi, da, vrem să fie patrioţi, să aibă curaj şi să vorbească acolo despre şi pentru România, pentru că e ţara lor, sau vrem să avem nişte parlamentari care de acolo să înjure România, să voteze împotriva României şi să nu aibă niciun fel de apăsare pentru această ţară. De ce? Pentru că aşa le spun Iohannis şi stăpânii lui", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat duminică că "în timp ce noi facem școli, străzi și multe altele, o pleadă de partide nu fac decât să ne hulească".

“Ne mândrim cu oameni cu experiență. Vreau să-l asigur pe domnul Râșnoveanu că nu suntem deloc scindați, suntem cât se poate de uniți. Dar în timp ce noi facem școli, străzi și multe altele, o pleadă de partide nu fac decât să ne hulească. Și-au făcut partide securiștii ăștia. Și-au făcut: USR, Pro România, PLUS și altele. Dintre noi toți cel mai atacat și cel mai hulit este prietenul și președintele nostru, Liviu Dragnea. Avem două bătălii extrem de grele. Europarlamentarele și prezidențialele și trebuie să le explicăm românilor că se bat pentru români sau pentru niște trădători de țară. În fața oamenilor care ne-au votat suntem datori și să mergem mai departe dar și să câștigăm aceste bătălii. Domnilor primari, numai împreună putem câștiga aceste bătălii”, a spus Codrin Ștefănescu.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a declarat că "Partidul Social Democrat este singurul partid românesc care luptă, prin ceea ce face, pentru români, pentru România".

"Partidul Social Democrat este singurul partid românesc care luptă, prin ceea ce face, pentru români, pentru România. Are un lider patriot care a gândit un program de guvernare pentru România, un program de guvernare care este urmărit la milimetru de colegii noștri de la Consiliul Național, colegii noștri din conducerea partidului și, bineînțeles, colegii noștri implicați activ în Guvernul PSD-ALDE. Partidul Social Democrat este un partid al patrioților, al românilor care gândesc pentru români și pentru țara lor.”, a spus Mircea Drăghici.

Mihai Fifor, președintele Consiliului Național, a afirmat că "nu suntem o țară de mâna a doua şi acesta este mesajul pe care PSD îl duce oriunde ar merge".

“Am venit cu sentimentul că putem vorbi aici despre performanță. Această echipă poate să ducă mai departe toate lucrurile bune din Călărași. Am văzut și “mașina de zgomot”, dar asta fac ei. Și oricât s-ar strădui Iohannis, noi vom guverna până la capăt. Vorbeam despre patriotism. Românii trebuie să reînvețe acest cuvânt. Nu suntem o țară de mâna a doua. Și acesta este mesajul pe care PSD îl duce oriunde ar merge. Pentru asta ne-au votat românii și noi ne asumăm", a spus Mihai Fifor.

Preşedintele PSD a declarat în conferinţa de presă susţinută după alegerile Organizaţiei Judeţene Călăraşi că, în ceea ce privește Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele.

"În ceea ce privește Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, v-am spus și ieri, vă spun și astăzi, nu este afectat deficitul bugetar, nu sunt afectate plafoanele. Tot acest mecanism economico-financiar a fost luat în calcul atunci când s-a construit bugetul. Este vorba de un capital social pe care îl au societățile acum, în acest moment, în jur de 10 miliarde de lei. Sigur că după ce va fi înregistrat se va face reevaluarea societăților, așa este firesc. Vor fi fonduri alocate cash din veniturile din privatizare, că așa este trecut în actul normativ, deci nu se pune problema ca eventualul profit care ar fi trebuit să meargă la bugetul de stat ar fi fost luat în calcul și acum influențează deficitul. Toate aceste calcule au fost făcute și nu afectează deficitul. Din moment ce nu afectează deficitul, tu nu poți să faci greșeala pe care au făcut-o peneliștii în Parlament, când spuneau să se ia bani de alocații din excedentul de la bugetul de pensii. În primul rând, de acolo nu pot fi mutați banii, în al doilea rând, acel excedent de la bugetul de pensii influențează deficitul pe bugetul general consolidat. Dacă îl muți într-o parte, oricum creștea deficitul. Din moment ce nu este afectat deficitul, este clar că au fost luate în calcul toate aceste sume", a mai spus Liviu Dragnea.