09.06.2018

FOTO/VIDEO Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au participat la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au participat sâmbătă, 9 iunie 2018, la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București. Liviu Dragnea a afirmat sâmbătă că după Traian Băsescu, Klaus Iohannis "păstoreşte" sistemul "statului paralel".

"După Băsescu, acum preşedintele Iohannis păstoreşte acest sistem. Fără statul paralel, el n-ar fi câştigat procesul pe care toţi ceilalţi primari l-au pierdut, fără statul paralel falsul şi uzul de fals prin care şi-a procurat casele ar fi ajuns până acum pe masa unui judecător de drept penal. Cu statul paralel în spate, însă, Iohannis îndrăzneşte să ameninţe premierul Romaniei, să blocheze Parlamentul şi să nesocotească CCR. Şi vă întreb: Ce ar trebui sa facem noi? Să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să-şi bată joc de ţara asta? Să asistăm cum securiştii blochează guvernarea? Să tremurăm de frica lor? Sa ne dăm la o parte şi să vină alţi tehnocraţi? Să nu mai creştem pensiile şi salariile? Să lăsăm justiţia aşa cum a aranjat-o Macovei? 'Nu' este răspunsul! Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem 'stop', trebuie să spunem 'gata cu abuzurile', 'gata cu denunţurile', 'gata cu securitatea', 'gata cu anchete de tip sovietic', 'gata cu poliţia politică'! Ajunge!", a declarat președintele PSD.

Viorica Dăncilă a afirmat în discursul său că rezultatul voturilor românilor trebuie respectat, iar abuzurile din justiţie stopate. "Suntem astăzi în piaţă împreună pentru a spune câteva lucruri esenţiale. Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate. Trebuie să închidem epoca urii şi a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm", a precizat premierul.