10.03.2018

FOTO/VIDEO Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat din 10 martie 2018

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat a avut loc sâmbătă, 10 martie 2018, la Sala Palatului din București. Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD iar Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general. În cadrul Congresului extraordinar au fost validaţi vicepreşedinţii pe regiuni de dezvoltare astfel: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti - Ilfov), Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (Regiunea Nord-Est), Mirela Furtună şi Marian Oprişan (regiunea Sud-Est), Carmen Dan şi Adrian Ţuţuianu (Regiunea Sud), Lia-Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (Regiunea Sud-Vest), Natalia Intotero şi Mihai Fifor (Regiunea Vest), Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest) și Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru).

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat mulţumit de noua conducere a partidului validată de Congresul extraordinar, arătând că noua echipă are o reprezentare echilibrată pe regiuni, în care paritatea de gen este respectată.

"A fost o zi, dar nu foarte lungă, aşa cum era pe vremuri. Cred că a fost un congres care şi-a atins principalele obiective. Vom începe un proces de modernizare a legilor privind funcţionarea serviciilor secrete în România, cele 100 de obiective care vor fi începute în anul Centenar, unele care vor fi finalizate în anul Centenar. Partea a doua, care a reprezentat partea de alegeri: este o echipă nouă. Sunt mulţumit pentru că am atins cele două obiective pe care le-am expus colegilor mei şi anume în conducerea partidului să fie o reprezentare echilibrată a întregii ţări - câte doi vicepreşedinţi în fiecare regiune - şi paritatea de gen, bărbaţi/femei, la care eu ţin foarte mult", a declarat Liviu Dragnea la finalul reuniunii.