31.08.2017

FOTO Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii Petre Daea au efectuat o vizită de lucru în judeţul Arad

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii Petre Daea au efectuat joi, 31 august 2017, o vizită de lucru în judeţul Arad.

Liviu Dragnea a declarat la Curtici că se pregătește un proiect de lege prin care românii și în special tinerii să fie sprijiniți în achiziționarea de terenuri agricole, deoarece în acest moment, în opinia sa, prea multe terenuri sunt achiziționate de străini.

"Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo și, respectând cerințele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă", a spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă desfășurată la Combinatul Agroindustrial Curtici.

"Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei țări și cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Știu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege", a mai adăugat preşedintele PSD.