14.07.2017

VIDEO Evenimentul "DIALOGUL PARTIDELOR POLITICE CHINA - ȚĂRILE EUROPEI CENTRALE ŞI DE EST 2017" a avut loc la Palatul Parlamentului

Evenimentul "DIALOGUL PARTIDELOR POLITICE CHINA - ȚĂRILE EUROPEI CENTRALE Șl DE EST 2017" a avut loc vineri, 14 iulie 2017, la Palatul Parlamentului. La eveniment au participat preşedintele PSD Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, vicepremierul Marcel Ciolacu şi Adrian-Marius Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD.

Delegația oficială a părții chineze a fost condusă de Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC și Secretarul Secretariatului Comitetului Central al PCC. Evenimentul a reunit 150 de participanți din partea chineză — delegația PCC, delegația de la Confederația Tineretului pe Întreaga Chină, delegați din partea administrațiilor locale a 7 provincii chineze, care cuprind și reprezentanți ai mediului de afaceri chinez —, precum și 150 de participanți din 16 state din Europa Centrală și de Est, inclusiv România — lideri ai principalelor partide politice, reprezentanți ai administrațiilor locale și ai mediului de afaceri.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat în cadrul discursului său, parafrazând un vechi proverb chinez, că Europa și China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaște beneficiile dezvoltării economice.

"Un vechi proverb chinez spune că cine nu urcă pe munte nu cunoaște înălțimea cerului. În opinia mea, Europa și China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaște beneficiile dezvoltării economice, care să aducă prosperitate pentru fiecare dintre țările noastre. În mod cert, China este o putere economică mondială de care trebuie să se țină seamă în mod serios și care trebuie respectată. În mod cert, dezvoltarea Chinei a influențat semnificativ dinamica economică mondială din ultimele două decenii. Așadar, China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală și de Est reprezintă poarta cooperării economice și comerciale dintre cele două continente cu cei doi piloni importanți ai săi: China, pe de o parte, și Uniunea Europeană, de cealaltă parte", a susținut Liviu Dragnea.