10.07.2019

Eugen Teodorovici: Este nevoie de un pact pe Sănătate

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, a declarat miercuri, 10 iulie 2019, că este nevoie de un pact politic privind Sănătatea.

"În România, din păcate, orice are şi o cheie politică. Orice faci eşti acuzat că îţi faci campanie, asta e o chestiune care nouă ne face foarte mult rău. Noi politizăm orice. Sunt dispus să fac rost de finanţare pentru ca cele trei - cinci patologii cu rata cea mai mare de mortalitate, cu cele mai mari costuri generate în economia noastră, să ştim ce trebuie făcut pentru ca acest tip de patologie să nu mai fie o problemă pentru noi ca ţară. Dacă vii cu o idee bună, culmea vin şi te acuză tocmai cei care ar trebui să susţină aceste idei din partea politică, să zic Opoziţie. Poate ar fi indicat ca toţi factorii politici decidenţi să stea la aceeaşi masă, discutăm exact despre aceste lucruri, le punem pe hârtie cu calitatea obligatorie de a fi parcurse şi atunci indiferent de cine guvernează le aplică, fără ca cealaltă parte să primească huiduieli sau tot felul de mesaje astfel încât să nu se facă. Din păcate, asta e lumea politică, e meschină. E nevoie de un pact pe sănătate", a afirmat președintele executiv al PSD.