05.06.2019

VIDEO Delegația Partidului Social Democrat a participat la consultările de la Palatul Cotroceni

Delegația Partidului Social Democrat a participat miercuri, 5 iunie 2019, la consultările președintelui Klaus Iohannis cu partidele politice, la Palatul Cotroceni. Din delegație au făcut parte Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al PSD şi premierul României, Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că social-democraţii au propus la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis formarea unui grup de lucru la nivelul Parlamentului pentru revizuirea Constituţiei, punctând că nu susţine organizarea referendumului pentru revizuirea Legii fundamentale concomitent cu un alt scrutin.

"Am reiterat poziţia PSD, şi anume că rezultatul votului este foarte important, că dincolo de declaraţii este important să dăm dovadă de acţiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele acestui referendum consultativ. Având în vedere că referendumul este unul consultativ, trebuie să trecem la lucruri concrete. De aceea, am propus domnului preşedinte Iohannis formarea unui grup la nivel de Parlament, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice, pentru că este nevoie de consens, avem nevoie de două treimi pentru a putea pune în practică aceste obiective şi să facem operaţional cât mai repede acest grup, să facem primii paşi, astfel încât această revizuire a Constituţiei să fie pusă în practică cât mai repede. Ne dorim în acelaşi timp ca referendumul să nu se suprapună peste alegeri, având în vedere că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus Viorica Dăncilă după consultările delegaţiei PSD cu preşedintele Klaus Iohannis.