09.11.2017

Comisia Centrală a PSD pentru Persoanele cu Dizabilităţi s-a întâlnit cu reprezentanţi ai factorilor de decizie din domeniu

Comisia Centrală a PSD pentru Persoanele cu Dizabilităţi împreună cu Grupul Parlamentar PSD Senat, a organizat joi, 9 noiembrie 2017, la Senat, întâlnirea de lucru pentru discutarea tuturor problemelor persoanelor cu dizabilități inclusiv implementarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

La întâlnire au participat parlamentari PSD reprezentanți ai Comisiei de Finanțe, Comisiei de Muncă, Comisiei pentru Egalitatea de Șanse; reprezentanți ai: Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Sănătații, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educației Naționale, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Casei Naționale de Pensii Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanți ai Cabinetului Primului Ministru; Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR), Federația Asistenților Personali ai Persoanelor cu Dizabilități, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Consiliul de monitorizare a implementarii Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati cat si ONG-uri de impact din toată țara.

S-au discutat  teme și s-au făcut propuneri ce au în vedere modificări legislative pentru  Legii 448/2006 -  legea privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cât și pentru  modificarea Ordinul nr. 707/538/2014 si completarea anexei la Ordinul Ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si al Ministrului Sanatatii Publice nr. 762/1992/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap.

De asemenea, s-a dezbatut modul de implementare a Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, conform legii nr. 8/2016 cât și alte teme de interes general din domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități. Participanții au fost mulțumiți de dialogul avut la această întâlnire, deoarece este prima acțiune de impact pe această temă inițiată de conducerea Partidului Social Democrat.

Florinel Butnaru,

Președinte Comisia Centrală a PSD pentru Persoanele cu Dizabilităţi