28.11.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Stefan Löfven, premierul Suediei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit luni, 28 noiembrie 2016,  la Stockholm, cu premierul Suediei Stefan Löfven. Liviu Dragnea a declarat după întâlnire că a discutat cu Stefan Löfven despre principalul obiectiv al programului economic al PSD: creșterea clasei de mijloc. "În România, ca și în Suedia, ca și în Europa – este și părerea premierului Suediei, oamenii vor să vadă creșterea economică în viața lor, o viață mai bună, în bunăstarea lor, practic să vadă creșterea economică și în buzunarele lor. Obiectivul nostru esențial este creșterea economică și justiția socială, de asemenea, creșterea clasei de mijloc. Am discutat despre un program comun România-Suedia, precum și un program comun european destinat tinerilor, cu măsuri foarte concrete și cu sume alocate pentru acest lucru." a adăugat preşedintele PSD.

"Am vorbit, de asemenea, despre faptul că Suedia este o țară cu un nivel de securitate socială ridicat, poate cel mai ridicat din Europa. Diferența este că noi nu adoptăm modelul suedez în ceea ce privește taxele mari, noi mergem pe o creștere economică bazată jumătate pe investiții și jumătate pe creșterea consumului, și anume o reducere de taxe și o creștere a veniturilor populației." a mai declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că a mai discutat cu premierul Suediei depre un parteneriat destinat românilor care trăiesc în Suedia care ar putea fi implementat dacă PSD va veni la guvernare, amintind faptul că în Suedia trăiesc 30.000 de români. "Există disponibilitate foarte mare din partea Guvernului suedez, de asemenea, pentru a stimula companii suedeze să vină să investească în România. I-am prezentat care sunt principalele noastre obiective în ceea ce privește schimbarea relației dintre stat și mediul de afaceri, i-am spus că PSD nu mai vrea ca România să fie o țară atractivă datorită salariilor mici, ci vrem ca România să fie o țară atractivă datorită unui mediu fiscal foarte stimulativ, cu taxe reduse, cu birocrație redusă foarte mult, cu simplificarea procedurilor, de asemenea, cu predictibilitate și cu foarte multă transparență." a adăugat Liviu Dragnea.