24.11.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Christian Kern, Cancelarul Austriei

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit joi, 24 noiembrie 2016, la Viena, cu Christian Kern, Cancelarul Austriei.

"Am discutat câteva teme: prima dată, pe marginea programului nostru de guvernare cu care ne prezentăm în alegeri, creșterea clasei de mijloc și repartizarea echitabilă a creșterii economice către români. M-am bucurat când am simțit susținerea domnului cancelar, pentru că are același punct de vedere și aceeași abordare. De asemenea, am discutat despre Schengen. I-am spus că mie mi se pare firesc, în condițiile în care România este furnizor de securitate în Spațiul Schengen, asigură securitatea unei părți mari din frontiera estică a Uniunii Europene, mi s-ar părea normal ca intrarea noastră în Schengen să se producă într-un termen rezonabil, cât mai repede." a declarat preşedintele PSD.

"Am abordat și un subiect sensibil, pentru că era firesc să-l abordez, și anume problema legată de tăierile de păduri. I-am spus că PSD va introduce reguli foarte clare, precise, poate chiar dure în ceea ce privește regimul tăierilor forestiere și ne dorim ca România în continuare să funcționeze, să investească companiile austriece, dar trebuie să respecte două lucruri: legea și protecția mediului. În viziunea noastră, în programul nostru se regăsește un plan de acțiune de împădurire masivă a României în următorii ani. De asemenea, vrem să dezvoltăm o colaborare serioasă în perioada următoare pentru Strategia Dunării. Sunt interese comune ale Austriei și ale României pe care am convenit, în eventualitatea în care PSD va ajunge la guvernare, să le dezvoltăm. De asemenea, i-am făcut o invitație-răspuns, după ce am primit invitația dumnealui, ca anul viitor să viziteze țara noastră." a adăugat Liviu Dragnea.