20.09.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a semnat PROTOCOLUL DE COLABORARE pentru promovarea educației privind Holocaustul și pentru cunoașterea fenomenelor negative din societatea contemporană care au condus în trecut la tragedia Holocaustului

PSD

Preşdintele PSD Liviu Dragnea a semnat astăzi, 20 septembrie 2016, alături de Remus Pricopie, Alexandru Florian şi Radu Ioanid, PROTOCOLUL DE COLABORARE pentru promovarea educației privind Holocaustul și  pentru cunoașterea fenomenelor negative din societatea contemporană care au condus în trecut la tragedia Holocaustului încheiat între PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD), ȘCOALA NAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE (SNSPA), INSTITUTUL NAȚIONAL PENTRU STUDIEREA HOLOCAUSTULUI DIN ROMÂNIA “ELIE WIESEL” (INSHR-EW), și MUZEUL MEMORIAL AL HOLOCAUSTULUI DIN SUA (USHMM).

Protocolul are ca obiectiv consolidarea educației despre Holocaust în societatea românească precum și cunoașterea lecțiilor pe care istoria le transmite privind pericolele din societatea contemporană şi doreşte să contribuie la confirmarea angajamentului României de a cultiva memoria victimelor Holocaustului și de a educa generațiile viitoare în spiritul toleranței și respectului pentru valorile umane.

Programul de pregătire se va desfășura de două ori pe an, și va include prelegeri cu privire la cauzele și acțiunile care au condus la Holocaust în Europa, prezentarea particularităților din România și a consecințelor pe care Holocaustul le-a avut asupra comunităților de evrei și a societății în ansamblul ei. PSD va asigura promovarea programului, înscrierea unui număr relevant de participanți și, atunci când situația o impune, cazarea acestora.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE