20.09.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat la evenimentul regional Forbes CEE Forum

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat marţi, 20 septembrie 2016, la evenimentul regional Forbes CEE Forum organizat de Forbes România. În discursul său din cadrul evenimentului preşedintele PSD a vorbit despre felul în care vede viitoarea guvernare şi strategia de dezvoltare a României.

Liviu Dragnea a precizat că doreşte impulsionarea dezvoltării pieţei de capital româneşti prin reducerea în continuare a fiscalității, dar și prin creșterea nivelului Bursei de Valori București. "Ne dorim listarea la Bursă a companiilor de stat românești, astfel încât Bursa de Valori București să aibă un număr de tranzacții cât mai mare și atractivitatea să crească. Dorim să ajungem la nivelul cel mai scăzut din Uniunea Europeană în ceea ce privește povara fiscală pentru cei ce lucrează și investesc în piața de capital și nu numai. În al treilea rând și poate cel mai important, este vorba despre lobbyul pe care noi trebuie să îl facem în cadrul instituțiilor europene prezentând avantajele expuse mai devreme dar și arătând faptul că după Brexit România devine a șasea țară din Uniunea Europeană şi are un ritm mare de creștere economică" a adăugat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre aplicarea unei relaxari fiscale accelerate precum şi eliminarea taxelor de la Refistrul Comerţului. Preşedintele PSD a menţionat că doreşte îmbunătăţirea şi debirocratizarea relaţiei dintre contribuabili şi ANAF. "Din punctul meu de vedere relația dintre mediul politic și mediul de afaceri trebuie să existe, trebuie abordată cu curaj, trebuie să fie, pe de altă parte, o relație transparentă, corectă, cinstită, dar nu cred că o țară se poate dezvolta dacă mediul economic stă într-o parte, mediul politic în altă parte și nu comunică între ele" a mai adăugat preşedintele PSD.

În declaraţiile sale de după eveniment preşedintele PSD s-a pronunțat pentru eliminarea imunităților "pentru toată lumea", inclusiv pentru președinte.

"Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii își exprimă un punct de vedere prin vot, așa cred de cuviință. Dacă vreodată în țara asta vom reuși să ajungem la modificarea Constituției, eu o să propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm și alte modele care sunt în alte țări", a susținut liderul PSD.