29.09.2016

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat la evenimentul organizat de către OPSD Bucureşti cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”

PSD

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat joi, 29 septembrie 2016, la evenimentul organizat de către OPSD Bucureşti cu ocazia „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”. Liviu Dragnea a susținut că premierul Dacian Cioloș se află, de o anumită perioadă de timp, într-o campanie electorală "mascată" și dacă vrea să se înscrie într-un partid politic ar trebui să-și dea demisia.

"PSD-ul nu poate fi încurcat politic de către nimeni, poate alte instituții pot încurca PSD-ul sau poate așa cred. Dar nu ne poate încurca nici Cioloș. Dacă Cioloș, dacă domnul Cioloș vrea să se înscrie într-un partid politic trebuie să-și dea demisia, pentru că ar însemna că, dacă face acest lucru, este un mincinos, pentru că a spus la învestitură și înainte de învestitura din Parlament că nu se va înscrie în niciun partid politic și nu va participa la alegeri. Se pare că de o perioadă de timp domnul Cioloș se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situații să fie o campanie electorală făcută pe bani publici. S-ar putea. Dar este o campanie electorală fățișă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al Guvernului într-un partid politic trebuie să-și dea demisia din Guvern", a declarat Liviu Dragnea, care participă la un eveniment cu pensionarii PSD.

Întrebat care sunt acele instituții, Dragnea a spus că altele decât cele politice. "Din punct de vedere politic, nu ne poate încurca nimeni, pentru că este o luptă politică pe care, probabil, avem toate șansele să o câștigăm. Alte instituții, dacă se vor implica, ne-ar putea încurca. Sper să nu. (...) Alte instituții în afara celor politice, sunt multe instituții în România. Vreți să vă traduc din română în română?", a adăugat acesta.

Liderul PSD i-a solicitat din nou șefului statului, Klaus Iohannis, "să rămână președinte al României".

"Nu este președintele PNL-ului, nu pot fi disprețuiți românii în asemenea fel, românii sunt cei care vor hotărî cine va conduce țara după 11 decembrie prin votul lor. Așa este scris în Constituție, așa se va întâmpla, nu vom fi de acord cu această atitudine și o vom taxa de câte ori va apărea. După părerea mea, începe să se vadă o tendință la președinte de a cumula toată puterea în România — servicii, alte structuri, Guvern, Parlament. Prea multă putere în mâinile unui singur om devine periculoasă și nocivă pentru România", a argumentat președintele PSD.

Liviu Dragnea s-a arătat de acord cu afirmațiile președintelui Senatului conform cărora declarațiile șefului statului referitoare nominalizarea unui viitor premier sunt un atac la democrație.

"Prin ceea ce a spus președintele mesajul este următorul — nu mă interesează ce votează milioanele de români, premierul îl pun eu și vreau să-l pun pe Cioloș. Și ca să-l pun pe Cioloș, trebuie să spună de la început Cioloș la ce să meargă, la PNL, toată lumea a înțeles că e vorba de PNL, ca să-l pun prim-ministru. Ăsta este un dispreț față de români și este un atac brutal la democrație, cum a spus Tăriceanu, pentru că, până la urmă, Constituția spune foarte clar — suveranitatea se exercită de poporul român, numai de poporul român prin aleși pe care îi votează. Nu se poate exercita de un grup de persoane sau de o singură persoană, este o încălcare flagrantă a Constituției", a arătat președintele PSD.

Întrebat dacă se poate vorbi despre o suspendare a președintelui, Dragnea a spus că PSD nu are un astfel de plan.

"S-ar putea să se autosuspende din simpatia pe care a avut-o la un moment dat în rândurile populației. Noi nu avem în plan suspendarea președintelui, avem în plan să mergem la alegeri pe 11 decembrie, să convingem cât mai mulți români să vină la vot, pentru a-i arăta președintelui că nu un singur om hotărăște soarta țării, ci milioane de români care votează", a precizat preşedintele PSD.

AGERPRES

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE