11.12.2016

Preşedintele PSD Bucureşti Gabriela Firea a votat pentru alegerile parlamentare din 2016 la Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că a votat pentru un Parlament eficient, care să susțină un Guvern "sensibil și atent" și la problemele Bucureștiului.

"Am votat cu foarte mare încredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern căruia să îi pese de România, pentru un Guvern care să fie sensibil și atent la problemele Capitalei. Am votat cu gândul la o colaborare bună cu viitorul Guvern, care va fi susținut de majoritatea parlamentară care se va constitui în urma acestor alegeri și prin care obiectivele strategice și importante ale Bucureștiului să fie finalizate într-un timp rapid — și mă refer la extinderii Centurii Capitalei, la inelul median, mă refer la urgentarea lucrărilor la metrou și, de asemenea, la construirea spitalului republican", a declarat Gabriela Firea, duminică, după ce a votat.

Primarul general a adăugat că a votat și cu gândul la familiile de români care își dau la rândul lor votul "pentru cei care au dovedit că atunci când au fost la guvernare și majoritari în Parlament au luat decizii bune pentru români".

Gabriela Firea a comentat faptul că, inițial, presa nu a avut acces în interiorul secției de votare, însă, în cele din urmă, reprezentanții mass-media au putut să o filmeze în timp ce vota.

"Am fost și eu surprinsă. Votez aici de ani de zile. Niciodată nu s-a întâmplat ca președintele secției să nu permită accesul presei. Este reprezentanta unui partid politic care, în mod evident, nu mă simpatizează, dar asta e mai puțin important. Esențial este că nu dorește să asigure o transparență pentru presă și accesul presei la evenimente care nu constituie secret de stat și nu vă trebuie certificat ORNISS pentru a intra într-o secție de votare și a surprinde câteva imagini, câteva cadre atunci când cineva votează. În cazul nostru, primarul general al Capitalei își exprima dreptul de vot", a afirmat Gabriela Firea.

AGERPRES