22.09.2016

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit la Murighiol, jud. Tulcea

PSD

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit joi, 22 septembrie 2016, la Murighiol, jud. Tulcea. Cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui asumat de cei care au creat UNPR, "care l-au creat pe Gabi Oprea și care au dat impresia că deasupra lui e numai cerul", a afirmat joi președintele PSD, Liviu Dragnea. "Nu Gabi Oprea este principalul vinovat pentru situația în care a ajuns, ci cei care l-au creat acum mult timp și care l-au încurajat, și care i-au spus că trebuie să fie unul dintre cei mai puternici oameni din România și care acum tac chitic", a declarat Liviu Dragnea, la finalul CExN al PSD.

Întrebat la cine se referă, Dragnea a răspuns: "La președinte, la alte instituții din România". "Aștept să vedem dacă vreunul dintre ei își asumă măcar un dram de răspundere. E important cazul Oprea, mi-am exprimat indignarea profundă, dar peste patru luni Gabi Oprea nu va mai fi parlamentar, deci nu va mai putea fi această frână. Mult mai important pentru mine este să discutăm ce vom face peste patru ani", a arătat preşedintele PSD.

Acesta a precizat că senatorii social-democrați care au votat împotriva solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea nu vor fi sancționați, dar a adăugat că se va ține cont de acest vot la semnarea listelor de candidați pentru viitoarele alegeri parlamentare.

"Eu mi-am exprimat nemulțumirea profundă pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales că discutasem serios cu liderul grupului senatorial, l-am rugat ca în perioada următoare să încerce să afle, dacă poate, exact câți de la noi au votat, pentru că nu au fost mulți, dar nu contează, e vorba de atitudine. Nu e vorba de sancțiuni, dar s-ar putea ca atunci când voi semna listele să-mi aduc aminte și despre asta. Deci va conta foarte mult pentru mine", a arătat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este adeptul reluării votului în Senat în cazul Oprea, preşedintele PSD a susținut că nu se opune niciunei proceduri în general, dar a subliniat că nu vrea să răspundă la ceea ce dorește PNL.

"Nu mă puneți să răspund la ceea ce vrea să facă PNL, care este un partid ipocrit. Majoritatea voturilor din Senat au venit de acolo. Am auzit păreri despre un filmuleț într-un anumit sens, despre un alt filmuleț în alt sens. Una peste alta este că de la toate partidele au votat", a afirmat președintele PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că Victor Ponta va candida pe listele PSD, cu toate că este sub control judiciar şi codul de etică al partidului interzice acest lucru, şi că decizia a fost luată în cadrul CexN prin discuţii, fără a fi nevoie de vot.

”Victor Ponta candidează pe listele PSD-ului”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional. Întrebat dacă decizia a fost luată prin vot, Dragnea a răspuns: ”Nu era nevoie. S-a discutat, nu mai era nevoie să stăm cu mâinile pe sus”.

Liviu Dragnea PSD a mai susţinut că ”sunt toate şansele” ca personal să candideze. ”Dacă organizaţia din Teleorman mă propune, mă gândesc serios să mă aprob”, a spus el, precizând că nu va candida la Senat, ”mai ales după votul de zilele trecute”.

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat joi că președintele PSD, Liviu Dragnea, este 'cel mai potrivit om' pentru a prelua poziția de premier după alegerile din decembrie.

"Din punctul meu de vedere, românii au văzut că noi suntem oameni serioși, că noi facem lucruri serioase, stabile și bune, corecte și guvernarea cu votul românilor va fi una PSD-ALDE și dacă va dori și UMDR să ni se alăture, vom avea cu siguranță discuții în acest sens, nu ar fi rău din punctul meu de vedere să arătăm această deschidere. Iar cel mai potrivit om pentru a prelua această poziție importantă, de prim-ministru, este președintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am și eu o opinie", a declarat Gabriela Firea, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Național al PSD de la Murighiol.

Primarul general al Capitalei a declarat că "românii au făcut deja diferența între ce înseamnă o administrație în ceea ce reprezentanții PSD și ALDE cooperează spre binele cetățenilor". "Nu aceasta este o poziție constructivă, să fii împotriva a tot ce se propune, atâta timp cât tu nu ai alternativă. Au trecut trei luni de zile de guvernare locală în noul mandat și pot să invit la Primăria Capitalei să primiți și dovezile — PNL și USB nu au depus niciun proiect, nu au avut nicio inițiativă. Îmi pun și eu întrebarea de ce au mai dorit să facă parte din Consiliul general. După aia vin în Consiliul general și spun că ceea ce propune primarul e populist. Doar ceea ce propune primarul este pe ordinea de zi, pentru că nu există alte propuneri, nimeni cu vine cu soluții la problemele Capitalei. Se fac doar afirmații că ceea ce propun eu este populist și să mai scoatem de pe ordinea de zi, să mai amânăm, să mai treacă timpul. Am avut ieri surpriza teribilă că domnul Nicușor Dan a cerut scoaterea de pa ordinea a zi a celor 19 proiecte de hotărâre care se refereau la Planul Integral de Dezvoltare Urbană pentru care chiar dumnealui a militat acum câțiva ani de zile și a făcut parte dintr-o comisie din partea societății civile pentru promovarea acestor proiecte cu fonduri europene, unde Primăria Capitalei are cotă de cofinanțare și care abia acum în mandatul meu s-a finalizat. (...) Am venit ieri cu aceste 19 proiecte în CG și dumnealui s-a ridicat în picioare și a cerut retragerea pe loc, fără nicio explicație", a argumentat Gabriela Firea.

AGERPRES

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE