19.06.2017

REZOLUŢIA Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi

În conformitate cu prevederile STATULUI PSD, Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi, ca structură internă a partidului, acţionează prin forme şi modalitaţi specifice persoanelor în vârstă, pentru înfăptuirea obiectivelor politice, economice şi sociale cuprinse în Programul Politic şi Programul de Guvernare ale PSD, elaborate cu contribuţia directă a preşedintelui partidului, Dl. Liviu DRAGNEA.

Subliniind rezultatele obţinute, îndeosebi în domeniul social, unde au fost necesare măsuri îndrăzneţe pentru a corecta dezechilibrele macro-economice făcute de guvernarea tehnocraţilor, membrii Biroului Executiv Central al O.P.S.D, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi locale, membrii şi simpatizanţii organizaţiei, în cadrul dezbaterilor ce au avut loc în teritoriu, şi-au exprimit încrederea  că România se află pe un drum bun şi că sunt create toate condiţiile pentru  ducerea la îndeplinire a PROGRAMULUI POLITIC şi PROGRAMULUI DE GUVERNARE ale PSD, pentru mandatul 2017-2020. Cel mai elocvent exemplu l-a reprezentat modul în care a fost iniţiat, elaborat şi prezentat electoratului Programul de Guvernare al PSD-ALDE, de către Preşedintele partidului, Dl. Liviu DRAGNEA, şi colectivul de lucru.

Analiza la şase luni, a realizării obiectivelor din Programul de Guvernare s-a dovedit firească şi obiectivă, scoţând în evidenţă şi cauze care au încetinit realizarea la timp a măsurilor, unele cu bătaie pentru anii viitori.

Datorită acestor nerealizări şi a observaţiilor privind sistemul de lucru în cadrul Guvernului, cu toţii am aprobat HOTĂRĂREA luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD, privind demisia din funcţia de Prim-ministru a D-lui Sorin Grindeanu, cât şi solidaritatea miniştrilor cu acestă hotărăre, prin demisia din funcţii. Totodată, dezaprobăm atitudinea D-lui Sorin Grindeanu de sfidare  şi nesupunere faţâ de această hotărăre, cât şi activitaţile celor care se solidarizează cu el, dovedindu-şi intenţia de destabilizare a Partidului Social Democrat şi a României.

ORGANIZAŢIA PENSIONARILOR SOCIAL-DEMOCRAŢI este alături de actuala conducere a PSD, de Preşedintele Liviu DRAGNEA şi va acorda tot sprijinul aplicării Programului Politic şi Programului de Guvernare, ca o garanţie  a menţinerii unităţii şi coeziunii partidului şi Guvernării până în anul 2020, respectând astfel voinţa electoratului român , care şi-a pus mari speranţe în politica economică şi socială a PSD, o politică a solidaritaţii între generaţii, a speranţei într-o lume mai bună şi mai dreaptă.

Ion Popa,

Preşedinte OPSD