25.04.2017

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre: Vandalizarea monumentelor funerare din Cimitirului Evreiesc din Capitală este un act scandalos care nu reprezintă în niciun fel valorile fundamentale ale societății românești

Cei care au comis actul incalificabil de vandalism din Cimitirul Evreiesc din Capitală și care se fac vinovați de distrugerea a zece monumente funerare, chiar în ziua Comemorării Holocaustului, vor fi prinși și pedepsiți conform legii, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre.

Vandalizarea monumentelor funerare este un act scandalos care nu reprezintă în niciun fel valorile fundamentale ale societății românești. România va sancționa drastic orice fel de comportament sau atitudine de intoleranță sau antisemitism în interoriul granițelor sale.      Holocaustul reprezintă una dintre cele mai negre perioade din istoria umanității, iar poporul român a avut mereu o atitudine civilizată și pozitivă față de comunitățile evreiești din România. Am toată încrederea că instituțiile abilitate ale statului român vor rezolva cu celeritate acest caz și îi vor prinde pe cei care au săvărșit acest atac brutal la memoria Holocaustului.

În numele meu și al Partidului Social Democrat, transmit un mesaj de solidaritate și susținere pentru întreaga comunitate evreiască.