18.07.2017

PSD: Agențiile internaționale de rating indică prognoze apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare

PSD

Partidul Social Democrat constată cu satisfacţie că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare.

Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%.

Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare, aşa cum rezultă și din datele prezentate mai jos.

Instituție

Estimare anterioară

Revizuire

Fitch

4,8%

5,1%

Banca Mondială

3,7%

4,4%

FMI

3,8%

4,2%

BERD

3,6%

4%

Comisia Europeană

3,9%

4,4%

ERSTE Bank

4,3%

5,1%

Banca Transilvania

4,1%

4,5%

 

,,Estimările economice pe care a fost fundamentat Programul de Guvernare propus de PSD se dovedesc corecte și sunt confirmate și de organismele financiare internaționale care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicată în Programul de guvernare. Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenți. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma creșterea de 5,7 din primele trei luni ale anului”, a declarat Adrian-Marius Dobre, putătorul de cuvânt al PSD.

Reprezentantul social-democraților a mai precizat că România se va încadra în ținta de deficit bugetar de maxim 3% și că măsurile care vor fi luate în perioada imediat următoare vor crește gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat. „Avem în vedere o serie de măsuri privind combaterea muncii la negru și a utilizării abuzive a contractelor cu timp parțial de muncă, pentru evitarea plății contribuțiilor sociale. De asemenea, o altă măsură importantă este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din această zonă. Toate aceste măsuri, dar și ceilalți parametri economici ne dau garanția că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”, a subliniat Adrian-Marius Dobre.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații.ÎNCHIDE