02.03.2017

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: România trebuie să adopte o poziție fermă împotriva unei Europe cu mai multe viteze

Partidul Social Democrat (PSD) consideră că România trebuie să își exprime o poziție fermă pentru susținerea principiului egalității  între membrii Uniunii Europene și  să respingă categoric orice scenariu privind o Europă cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice.

În opinia PSD, definirea unei poziții clare și unitare a României în raport cu situația actuală a Uniunii Europene trebuie să devină un obiectiv comun, care să reunească întreaga clasă politică românească.

Prin urmare, în perspectiva participării României la dezbaterile privind viitorul Europei, PSD îi propune președintelui Klaus Iohannis să inițieze consultarea partidelor politice pentru stabilirea unei viziuni comune care să fie promovată unitar pe plan extern, la toate nivelurile politice și diplomatice.

De asemenea, este important ca în cadrul acestor consultări să fie stabilit un mecanism de lucru permanent, cu reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare și ai Administrației Prezidențiale, care să aibă ca obiectiv armonizarea abordărilor politice în plan extern, în sensul susținerii interesului național al României în relația cu instituțiile europene.

PSD își manifestă susținerea clară pentru realizarea unui consens politic cu privire la interesul național al Românei în cadrul Uniunii Europene

Liviu Dragnea, Președintele Partidului Social Democrat