16.01.2018

PES activists România: Nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă pentru funcția de premier este privită pozitiv de partenerii europeni

PES activists România își manifestă susținerea față de nominalizarea de către Partidul Social Democrat a doamnei Viorica Dăncilă pentru funcția de prim-ministru al României.

Doamna Viorica Dăncilă este un politician echilibrat și un om de echipă, cu deschidere și înțelegere pentru viziunea social-democrației moderne europene, calități care o recomandă pentru funcția de prim-ministru al Guvernului României.

Lider apreciat în Grupul S&D din Parlamentul European și în familia Partidului Socialiștilor Europeni, doamna Viorica Dăncilă este totodată o foarte bună cunoscătoare a procesului decizional al Uniunii Europene, fapt ce va conta mult în exercitarea mandatului de premier într-un context în care, la nivel european, au loc evoluții importante și se dezbat teme-cheie.

Salutăm, de asemenea, faptul că, prin persoana doamnei Viorica Dăncilă, PSD desemnează o doamnă ca prim-ministru. Este un gest cu semnificație aparte, progresistă, ce va avea o rezonanță pozitivă în plan european.

Am colaborat de fiecare dată excelent cu doamna Viorica Dăncilă, ne-am sprijinit reciproc în activitățile noastre și am păstrat de-a lungul timpului un dialog foarte bun, pe teme prioritare pentru România, dar și pe alte subiecte de interes aflate pe agenda Uniunii Europene.

Sperăm într-o cooperare la fel de bună și pe viitor și îi dorim succes!

Echipa PES activists România