12.03.2019

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: UE trebuie să însemne acces la dezvoltare, dar și respect pentru toate statele membre

PSD

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa a declarat, în plenul Parlamentului European, că europenii trebuie să simtă ca fac parte dintr-o familie, că au valori comune, dar că le sunt respectate și particularitățile. Răzvan Popa a făcut aceste declarații în contextul mesajului transmis cetățenilor statelor din Uniunea Europeană, de către președintele Franței.

”Cu toții suntem preocupați de viitorul Uniunii Europene, iar alegerile care vor avea loc în curând trebuie să fie o dovadă că acest proiect poate recâștiga încrederea primită din partea oamenilor.

Uniunea Europeană trebuie să însemne o viaţă mai bună pentru cetățenii ei, mai multă libertate, echitate și prosperitate. Nu frică şi teroare. Europenii trebuie să simtă ca fac parte dintr-o familie, că au valori comune, dar că le sunt respectate și particularitățile.

Privesc cu încredere semnalul preşedintelui Macron, care transmite că Uniunea Europeană este un proiect de care trebuie să beneficieze toți cetățenii europeni, iar toate statele membre trebuie să aibă aceleași drepturi.

Este un semnal care anunță o Uniune fără cercuri concentrice sau inegalități între țările membre. Și este foarte important că se repună pe tapet problema securității sociale a cetățenilor europeni.

Doar în felul acesta, ascultându-i pe toți, luând în considerare toate argumentele, fără a bloca sau amenința, putem pune capăt evoluțiilor nefericite pentru UE”, a afirmat eurodeputatul PSD.

Urmărește-ne pe Facebook YouTube Twitter

Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Partidul Social Democrat respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679. Înainte de a continua navigarea te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de confidențialitate, prelucrare și protecția datelor cu caracter personal. ÎNCHIDE