06.07.2018

Declarația Comitetului Executiv Național al Organizației Femeilor Social-Democrate

Organizația Femeilor Social-Democrate condamnă maniera incalificabilă prin care președintele PNL încearcă să răstoarne Guvernul condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.

Incapabil să propună proiecte politice viabile pentru România sau să coaguleze în jurul său o majoritate parlamentară, liderul PNL a recurs la metode perfide, nelegitime, situate cu totul în afara cadrului democratic.

Sesizarea penală a președintelui PNL împotriva premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD, Liviu Dragnea, nu este un act juridic, ci un atac eminamente politic și laș. Este evident pentru toată lumea că se fabrică pretexte penale, cu scopul vădit de a provoca o suspendare a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, care să conducă în final la răsturnarea actualei puteri politice, rezultată în urma alegerilor libere și corecte.

Organizația Femeilor Social-Democrate subliniază că, în întreaga sa activitate politică, în calitate de europarlamentar sau la conducerea Guvernului, doamna premier Viorica Dăncilă a avut o conduită publică impecabilă, ce contrastează puternic cu acuzațiile aberante din sesizarea președintelui PNL.

Drept urmare, Organizația Femeilor Social-Democrate dezavuează demersurile politicianiste ale PNL, prin care se urmărește în permanență blocarea programului de guvernare asumat de către PSD. Preocuparea întregului nostru partid este aceea de a asigura tuturor românilor o viață și un viitor mai bune. România are nevoie de stabilitate politică. Guvernul trebuie lăsat să își continue implementarea măsurilor așteptate de către români.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și președintele PSD Liviu Dragnea au toată încrederea și întregul sprijin politic al OFSD și va reuși să ducă la îndeplinire programul de guvernare!

Președinte OFSD,

Rovana Plumb