02.05.2017

Comunicat de presă - Laurențiu Nistor, Președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara

Referitor la informațiile publicate în presă privind cotizațiile colectate de PSD de la membrii săi, PSD Hunedoara precizează că datele publicate în Monitorul Oficial nr. 310 din 29 aprilie 2017 conțin o eroare în sensul că la totalul cotizațiilor colectate de această organizație a fost cumulată și contribuția pentru campania electorală pentru alegerile parlamentare, din luna decembrie a anului trecut.

Din cauza acestei erori de raportare, suma menționată la capitolul cotizații depășește aparent pragul legal de 10 salarii minime brute pe țară, așa cum e prevăzut în Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice.

Astfel, potrivit legii, suma maximă permisă de lege pentru cotizația fiecărui membru de partid este 10.500 lei, iar contribuția pentru campania electorală nu poate depăși 63.000 lei pentru fiecare candidat. La PSD Hunedoara niciunul dintre membrii sau candidații social-democrați nu au depășit aceste plafoane.
Departamentul Trezorerie al PSD a trimis deja la Monitorul Oficial situația corectată, în sensul prezentării separate a celor două categorii de contribuții.

Președinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara,                                                                                                                                                   Laurențiu Nistor